Verzending verlichting GRATIS VERZENDING VANAF 95 € Producten verlichting 32.000 PRODUCTEN Prijs verlichting LAAGSTE PRIJSGARANTIE Service verlichting UITSTEKENDE KLANTENSERVICE Klanten verlichting 10.000 TEVREDEN KLANTEN Betaling verlichting

VERLICHTING - ONZE BESTSELLERS

DeltaLight

DeltaLight Heli
Prijs BTW Incl: 62,30 €
Prijs BTW Excl: 51,49 €
DeltaLight

DeltaLight Link
Prijs BTW Incl: 1021,60 €
Prijs BTW Excl: 844,30 €
DeltaLight

DeltaLight Topix
Prijs BTW Incl: 95,90 €
Prijs BTW Excl: 79,26 €
Wever-Ducre

Wever-Ducre Coro
Prijs BTW Incl: 92,35 €
Prijs BTW Excl: 76,32 €
DeltaLight

DeltaLight You_Turn
Prijs BTW Incl: 101,30 €
Prijs BTW Excl: 83,72 €
Wever-Ducre

Wever-Ducre Solid
Prijs BTW Incl: 93,36 €
Prijs BTW Excl: 77,17 €
We helpen je zoeken met onze Met de Quick Selector vindt u met enkele muisklikken precies de verlichting die u zoekt tussen onze 32.000 modellen.

Filter op plaats, functie, kleur, vorm, lichtbron, aantal lampen, richtbaarheid, ...
ONZE PROMOTIES IDEABOOKS
SLV Riotto SLV Dena SLV Vap SLV Downunder SLV Bacco
Vind inspiratie in onze ideabooks
Line 4 luminaire
Dark Delta Light Luceplan Modular PSM Royal Botania SLV Wever Ducre Line 1 luminaire Line 2 luminaire Line 3 luminaire Line 4 luminaire Line 5 luminaire Line 6 luminaire Line 7 luminaire Line 5a luminaire
Een mooi verlichtingsproject, je realiseert het via deze site. SixLight presenteert eigentijdse verlichting in al zijn vormen en aspecten. Zo heb je puur technische verlichting, architecturale verlichting en het speelse eigentijdse design van een merk als Dark.

Technische verlichting geeft een specifiek antwoord op een specifieke vraag. Ik wil de gevel van mijn woning verlichten uit veiligheidsoverwegingen. Ik wil dat beeldje op mijn terras in een accent-licht. Of ik wil een goede werkplekverlichting. De designverlichting heeft een andere invalshoek. Hier is het uiterlijk belangrijk, het design. Het licht draagt bij tot het geheel maar is minder belangrijk. Je wilt een lichtobject of gewoon een mooie lamp. Of je wil een uitspraak doen met je lamp zoals met LaCage van Dark, de gloeilamp gevangen in een kooi, zeker van toepassing nu de gloeilamp met uitsterven is bedreigd. De architecturale verlichting zit daar zo een beetje tussenin. Bij het kiezen van verlichting zijn niet alleen het licht en de functie zijn belangrijk, maar ook de vormgeving van de verlichting heeft de nodige aandacht nodig. In België vind je een aantal fabrikanten van wereldmerken zoals Modular Lighting, Wever & Ducré en Delta Light. Daarnaast is er ons huismerk SLV. No Stress, No Nonsense. Degelijke kwalitatieve, functioneel, mooi en betaalbaar.

Hoe ga je nu tewerk om een mooie en functionele verlichting voor jouw project te kiezen?

Vooreerst maak je voor jezelf uit of je binnen een merk wilt blijven of niet. Een aantal van onze klanten willen Delta Light of willen Modular Lighting. Punt aan de lijn. Ze hebben daar hun redenen voor. Ze vinden de hele collectie uitzonderlijk of maakten kennis met een project binnen dit merk. Ben je dit type bezoeker van onze site, klik dan rechts bovenaan op het merk van je keuze. In de navigatiekolom links kan je dan je zoektocht verder verfijnen volgens type verlichting.

Maar misschien maakt het merk je niks uit. Dan kies je volgens de categorieën, eerst de grote onderverdeling in binnenverlichting en buitenverlichting. Zoek je specifiek ledverlichting kies dan deze link bovenaan de site. Koos je voor binnenverlichting dan zie je meteen een hele reeks subcategorieën verschijnen in de linkse navigatiekolom. Zoek je plafondlampen, wandlampen, inbouwspots of opbouw? Ben je op zoek naar die enig design hanglamp voor boven tafel? Maak uw keuze en je krijgt een groot overzicht. Maar je kan nog verder verfijnen. Zoek je enkel witte verlichting? Kies wit in de keuzelijst. Zoek je enkel laagspanning? Kies 12 volt in de lijst.

Stel dat je eigenlijk nog niet precies weet wat je wil. Ook ideeën opdoen kan op onze site en wel in onze Ideabooks. Gerangschikt per ruimte worden hier een aantal interieurfoto's getoond waarin een bepaalde verlichting is toegepast. Je vindt er meer dan duizend interieurfoto's.

Goed verlichten vergt kennis.

Verlichting komt dus in vele vormen en het is niet steeds duidelijk het licht te zien tussen de vele lampen. Een grondige marktkennis is dan ook van groot belang. Maar ook praktijkervaring is onmisbaar. Als verlichtingsspecialist moet je met heel veel zaken tegelijk rekening houden zoals energiekosten, warmteontwikkeling, vormgeving, techniek en het moet natuurlijk ook een beetje mooi zijn. Trek dus toch best even wat tijd uit voor het kiezen van verlichting. Begeleiding en advies zijn absoluut noodzakelijk. Op onze site vind je, naast het grote aanbod verlichting, ook de nodige vakkennis die we graag met u delen zodat uw aankoop eindigt in een goed lichtproject.

Eco verlichting.

Een zeer recent onderwerp rondom verlichting is de ecologische voetafdruk. Een groot deel van het Europese energieverbruik is afkomstig is van verlichting. Nieuwe technologieën, met name de LED, maakt het mogelijk flink op de energiefactuur te besparen. Licht komt van vele bronnen, van het kleine briljante 12 volt spotje, onovertroffen in lichtkwaliteit maar helaas ook nogal energieverslindend, tot de fluorescentielamp, een zuinige lamp maar niet meteen een sfeermaker. Daartussen in vinden LED hun plaatsje. Ze zijn klein en briljant net als de laagvolt spots maar heel wat zuiniger en met een lange levensduur. LED is niet meer weg te denken uit de verlichtingswereld. Alle fabrikanten ontwikkelen nieuwe modellen met LED maar bouwen ook steeds meer hun bestaande collectie om. LED verlichting heeft alle voordelen van 12 volt spotjes. De kleine lichtbron is moeiteloos in te bouwen in kleine en fijne verlichtingstoestellen en door hun aard, een puntverlichting in plaats van een groot verlicht oppervlakte scheppen ze ook sfeer in uw interieur. Daarbovenop verbruiken LED nauwelijks energie en gaan wel eeuwig mee. Minder energie en minder vervanging, het is een win-win situatie voor uw geldbeugel en voor de natuur.

Design Verlichting.

Design verlichting onderscheidt zich niet alleen door zijn design maar ook door het gebruik en toepassen van nieuwe technologieën zoals bvb de LED technologie. Inderdaad deze nieuwe kleine, krachtige en vooral zuinige lichtbronnen zijn de toekomst. Klein zijn ze inderdaad, maar lastig ook doordat ze nauw verbonden zijn met een stukje elektronica. Daardoor worden ze gevoelig voor vocht en ook warmte. Dit alles inpassen in een goed ontworpen en mooie armatuur in een leuk of zelfs eveneens technologisch nieuw materiaal, dat is de opdracht van de ontwerper van design verlichting. Doordat de lichtbron oneindig klein is, in de meeste gevallen niet meer dan een vierkantje van enkele mm groot, zijn de mogelijkheden groot. Design armaturen integreren dan ook dat kleine gele vierkantje ingebed in ronde vormen, elegante overgangen die meteen ook de stralingshoek bepalen. Het is allemaal zo anders dan vroeger en het is dan ook de bron van een compleet nieuwe vormentaal.

De beste fabrikanten van architecturale en design verlichting vind je in België. Sedert de jaren tachtig is vooral in West-Vlaanderen een traditie gegroeid. Modular Lighting was de eerste, meteen gevolgd door Wever & Ducré en Delta Light. Deze drie fabrikanten hebben een aanbod dat je nergens anders ter wereld vindt. Topklasse, topmaterialen, een topafwerking en uiteraard ook de nieuwste technologie.

Deze bedrijven doen constant beroep op designers en technici. Een van de opmerkelijkste evoluties, naast de introductie van de LED lampen is de evolutie in de afwerking. Vroeger had je witte of zwarte lak, aluminium, inox en goudafwerking en daarmee was het verhaal verteld. Nu heb je vooral de structuur lakken die het verschil maken. De verlichtingstoestellen krijgen er een zekere klasse door. Witte of lichtgrijze structuurlakken zijn momenteel de favoriet. Ook verlichting in twee kleuren geeft een meerwaarde. Een witte structuurboord rondom en een zwart binnenwerk en je krijgt meteen een erg elegante afwerking. Of gewoon zonder boord, naadloos ingebouwd in het plafond, ook dat is een nieuwe tendens.

In design en architecturale verlichting wordt ook steeds de nieuwste technologie geïntroduceerd. De fabrikanten van de LED zelf, en dat zijn er maar een paar in de hele wereld, doen hun uiterste best om steeds maar krachtiger LED te produceren met een steeds lager verbruik. De magische grens was een tijd geleden 100 lumen per watt. Nu komt aan de horizon al LED met een vermogen van 250 lumen per watt. Er staat schijnbaar geen grens op. Ook dit aspect verklaart het soms wel grote prijsverschil tussen de verschillende modellen.

Wat lange tijd een pijnpunt is geweest is de lichtkleur en vooral de kleurweergave index. De eerste LED waren inderdaad een blauwig wit, bijna pijnlijk voor de ogen. Maar die tijd ligt gelukkig ver achter ons. Nu is er volop verlichting met warm witte LED en, de nieuwste technologie: Tunable LED waarbij de lichtkleur van de LED elektronisch in te stellen is tussen koud en warm wit. Zo moeten er geen compromissen worden getroffen, ieder zijn zin. En de nieuwste trend zijn LED met een kleurweergave index hoger dan 90 CRI. Daardoor blijft uw roodbruine trui ook roodbruin en wordt niet grijs zoals met lampen met een veel lagere kleurweergave index. Over RGB gaan we hier niet hebben. Eerlijk gezegd ben ik niet zo een voorstander van al die rozige, groenige of blauwige toestanden. We spreken hier over verlichting niet over leuke effectjes.

Wat LED betreft staan we nog altijd aan het begin van de cyclus. Het beste moet echt nog komen. Onze Belgische design fabrikanten zijn er ook nu weer in geslaagd aan de top te blijven. SixLight biedt vooral deze kwaliteitsvolle design en architecturale verlichting aan. We drukken daarbij de prijs door zo efficiënt mogelijk te zijn. Waar we niet op besparen is de uitleg. Want LED verlichting kopen zonder deskundig advies is een avontuur dat je niet wil meemaken. Onze adviseurs staan steeds per e-mail of per telefoon klaar voor advies. Doe eerst uw huiswerk. Zoek wat u wil, noteer productcodes en vraag daarna om advies. Een aankoop wordt daardoor heel wat minder een avontuur.